NLVMUG » Hackathon 2018

Op 19 maart 2018 organiseren we de NLVMUG Hackathon!

Dingen creëren, iets uit het niets bouwen en met trots laten zien aan de wereld. Als dit je bekend klinkt, kom dan naar de NLVMUG Hackathon!

Wat is een Hackathon? Bouw samen met een (zelf samengesteld) team aan een creatieve oplossing die past in het ecosysteem van VMware. Zorg ervoor dat jullie dat kunnen bouwen in 6 uur.
Er wordt per team een klein SDDC (details hieronder) beschikbaar gesteld waar jullie idee op ontwikkeld kan worden. Na de bouwuren, presenteren jullie het idee (en hopelijk een werkende versie) aan de jury en wordt er een winnend project gekozen. Het winnende team krijgt een leuke prijs!

Wat belangrijk is om te weten; je hoeft zelf niet te kunnen programmeren om mee te doen aan deze hackathon! Er zijn ook meedenkers nodig, eventueel designers, moraal ondersteuners, planners, entertainers, enzovoort. Laat je fantasie de vrije loop en kom met een ‘outside the box’-idee voor je project. Er kunnen vooraf 4 teams van maximaal 6 personen worden aangemeld. Je kunt zelf een team beginnen door simpelweg met een idee te komen en in dit in deze Google Form te zetten. Je kan ook de sheet met alle inschrijvingen bekijken.

Het kader van de opdracht mag je vooraf zelf verzinnen. Waar je team uiteindelijk mee komt, is het resultaat van jullie creativiteit. De doelstelling is vooral veel plezier, samen klussen aan een te gekke oplossing.

Hoe ziet de dag eruit?
– 13:00: Inloop
– 13:30: Introductie
– 13:40: Start your engines!
– 16:00: Entertainment van 30 minuten (om even op adem te komen)
– 18:00: Eten beschikbaar
– 19:40: Einde Hackathon & Start resultaat presentaties (5 minuten per team)
– 20:20: Wrap-up & Bier!

Beoordeling
Aan het eind van de avond zullen de teams worden beoordeeld op het eindresultaat en de presentatie daarvan, maar ook zeker op samenwerking binnen het team in de loop van de avond. Zorg daarom voor een duidelijke rolverdeling binnen het team en zorg met elkaar voor het resultaat. We kunnen je daar eventueel mee helpen.

Tijdens de keynote op 20 maart zal het winnende team worden gehuldigd door Pat Gelsinger! Jullie kunnen de resultaten van de teams ook presenteren op het “Silver Theater” om jullie uitvinding te delen met andere VMUG leden. Daarnaast krijg je sowieso eeuwige roem doordat de projecten worden opgenomen op de nlvmug.com website.

Beschikbaar SDDC
DellEMC heeft een VXRail V-Series ter beschikking gesteld, en omvat voldoende resources voor alle teams. Deze hardware is on-prem aanwezig tijdens de hackathon, en via ethernet en WiFi benaderbaar. Voor elk team staat er een vSDDC klaar, met een drie nested ESXi 6.5 hosts, vCenter 6.5, vSAN, NSX, vRealize Orchestrator, Operations & vRealize Log Insight.

 

Mocht je nog vragen hebben, horen we dat graag!