NLVMUG » UserCon 2004-2013

NLVMUG UserCon 2013

NLVMUG UserCon 2013

In 2013 is de Dutch VMUG onder leiding van de Customer Council, later het Leadership Team, verder gegaan als de NLVMUG. Tegelijkertijd heeft de NLVMUG zich in dat jaar aangesloten bij de internationale VMUG organisatie.

Een stukje historie

In 2004, toen virtualisatie nog in de kinderschoenen stond, is de Dutch VMUG opgericht. In Nederland bestond er nog geen VMware User Group. VMware Benelux omarmde dit initiatief en heeft destijds XTG (Xpert Training Group), als onafhankelijke opleider, toestemming gegeven om hier in Nederland zelfstandig mee aan de slag te gaan. Vrij snel daarna is de Dutch VMUG officieel erkend als VMware User Group door VMware.

De website met het forum was toen een belangrijk onderdeel van de Dutch VMUG. Hier kon men vragen stellen aan medegebruikers, ervaringen uitwisselen etc.. Al snel groeide dit uit tot een zeer actief forum van VMware gebruikers. Vanuit daar is XTG gestart met het VMUG Event. De eerste bijeenkomst begon met 70 deelnemers en dit is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend event met 700 bezoekers. Tevens werden er door het jaar heen kleinere bijeenkomsten georganiseerd.

Ondertussen is in augustus 2010 VMUG International opgericht. Onder meer met als doel kleine VMUG organisaties wereldwijd te ondersteunen en ze te helpen grotere evenementen te organiseren.

Voor de Dutch VMUG was het niet nodig om zich aan te sluiten bij VMUG International. De User Group had immers alles zelf al ontwikkeld en XTG was er om als backbone te dienen voor organisatorische, administratieve en financiële zaken.

Om de Dutch VMUG meer een onafhankelijk karakter te geven heeft XTG in 2011 de VMUG Customer Council opgericht. De Customer Council is een groep van 8 enthousiaste VMUG leden die de usergroup een warm hart toedraagt.

VMUG onafhankelijk

Diverse ontwikkelingen binnen de lokale VMUG organisaties, de internationale VMUG maar ook binnen de markt voor virtualisatie hebben ervoor gezorgd dat XTG en de Customer Council gezamenlijk hebben besloten aansluiting te zoeken bij VMUG International. VMUG International biedt ondertussen diverse voordelen waardoor het nu tijd is om de Dutch VMUG hier bij aan te laten sluiten.

Dit betekent dat de Dutch VMUG afscheid neemt van XTG en onafhankelijk onder de naam Nederlandse VMUG verder gaat. Zowel XTG als VMware Benelux staan achter deze keuze en wensen de Nederlandse VMUG, aangestuurd door de Customer Council, veel succes.

De Nederlandse VMUG Customer Council en VMware Benelux bedanken XTG voor alle mooie activiteiten die de afgelopen jaren hebben plaats gevonden; Dutch VMUG kan hier trots op zijn.